Hpv Aşısı| Hpv Aşısı Nedir | Hpv Aşısı Fiyatı
Kapat [contact-form-7 id="97" title="Neredeyiz / Ücretsiz Danışma"]
[contact-form-7 id="338" title="Biz Sizi Arayalım"]
Randevu Al
HPV Aşısı

HPV Aşısı

Jin. Op. Dr. Korkut Arslan

HPV Aşısının Rahim Ağzı Kanseri İle Mücadelede Önemi

Her yıl dünya genelinde 250 bin kadın rahim ağzı kanserinden hayatını kaybediyor. Bundan 10 yıl öncesine kadar bu virüsten korunma şansı yokken yapılan araştırmalar sonunda geliştirilen aşılarla HPV enfeksiyonu ve dolayısıyla rahim ağzı kanserinin büyük oranda önlenebildiği saptanmıştır.

HPV aşısı uygulanan bölgelerde yapılan bilimsel çalışmalarla rahim ağzı kanserine sebebiyet veren yüksek riskli tip HPV virüsü tespit edilen kişi sayısında ciddi miktarlarda azalma olduğu saptanmıştır.

Bu yüzden HPV ve sebep olduğu rahim ağzı kanseri ile mücadelede HPV aşısı öne çıkmaktadır. Aşı ile HPV virüsene birebir benzeyen laboratuvar ortamında oluşturulan içi boş hastalık yapma potansiyeli olmayan yapının kimliği vücuda tanıtılarak, bağışıklık sisteminin bu virüse özgü savunma sistemleri geliştirmesi sağlanır. Vücut daha sonra gerçek virüsle karşılaşırsa, bu savunma sistemleri hazır olduğu için virüsün vücudu etkilemesine izin verilmeden vücuttan yok edilmesi mümkün olmaktadır.

Okumaya Devam Edin
HPV Aşısı Fiyatları Ne Kadar ?

HPV Aşısı Fiyatları Ne Kadar ?

HPV Aşısı fiyatları hakkında net bir bilgi vermek için öncelikle doktorunuz tarafından muayene edilmeli sonrasında karar verilen tedavi şekline göre aşıların dozu ve takvimi bilinmelidir. Bu yüzden öncelikle hastalığınızın seyri hakkı kısaca bilgi vermek için doktorlarımıza whats app veya telefonda danışmanızı tavsiye eder, bu şekilde size ortalama bir fiyat bilgisi vermemizin mümkün olabileceğini belirtmek isteriz. Sağlık hizmeti ücretlerinin birebir iletişim kurulmadan internet ortamında  herkese açık şekilde ilan edilmesi ilgili yasalarla kısıtlanmıştır. Bu yüzden burada açık şekilde fiyat bilgisi veremediğimizi bilmenizi ve anlayış göstermenizi rica ederiz. HPV tedavisi hakkında merak ettiklerinizi ve HPV aşısı fiyatlarını sormak için dilediğiniz zaman bize ulaşabilir, asistanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

HPV Aşısı Tipleri

HPV Aşısı Tipleri

HPV’nin yaklaşık 14 yüksek riskli tipi bulunur ve bunlardan, aşının da içerisinde bulunan tip 16 ve 18 olan virüslerin hastalığın yüzde 70’inden sorumlu olduğu bilinmektedir. Geriye kalan yüzde 30’luk bölümün henüz aşısı bulunmamaktadır. Günümüzde 3 farklı koruyucu HPV aşısı kullanılmaktadır. Bunlardan birincisi sadece en çok rahim ağzı kanseri yapan iki HPV tipine karşı koruması olan ikili aşıdır. İkincisi ise ikili aşıda var olan tiplerin yanında erkek ve kadında siğillere neden olan HPV tiplerine karşı da koruması olan dörtlü aşıdır. Dörtlü aşının kapsadığı HPV tipleri, rahim ağzı kanserlerinin yaklaşık yüzde 70’inden sorumlu tutulan HPV 16 ve HPV 18’in yanında, genital siğillerin yaklaşık yüzde 90’nından sorumlu olan ve kanser ile ilişkili olmayan HPV 6 ve HPV 11’i de içermektedir. Üçüncüsü ise erkek ve kadında siğillere neden olan HPV tipleri yanında kansere neden olan ek yedi HPV tipine karşı koruması olan dokuzlu aşıdır.  

HPV Aşısı Sonrası Süreç

HPV Aşısı Sonrası Süreç

HPV aşısı canlı veya ölü mikrop bulundurmadığından HPV iltihabı, kanser veya ölüm gibi yan etkileri bulunmaz. Sadece çocukluk çağı aşıları gibi hafif ateş, aşı yerinde hafi f ağrı ve kızarıklık yapabilmetedir. Hamilelere uygulanması tercih edilmese de hamile olduğunu bilmeden aşı yaptıran kişinin gebeliğini sonlandırmasına ihtiyaç duyulmamaktadır. Aşıdan Sonra da Smear Testine Devam Edilmelidir ; Genital siğiller toplumda yüzde 1 oranında görülmekle beraber 20’li yaşlarda bu oran yüzde 7’ye çıkmaktadır. Rahim ağzı kanseri aşısı yapılsa bile mutlaka tarama programlarına devam edilmesi gerekir. 21 yaşından itibaren tüm kadınlara üç yılda bir PAP Smear yaptırması önermekteyiz. HPV ile PAP smear testinin beraber kullanıldığı taramanın, yani Co-Test’in ise 30 yaşından itibaren yaptırılması tavsiye etmekteyiz. Eğer ikisi de iyi çıkarsa beş yıl içerisinde rahim ağzı kanseri veya kanser öncesi lezyonu gelişme oranı sıfıra yakın bir ihtimal demektir.

TV PROGRAMLARI

Tüm TV Programları
HPV (Human Papillorna Virüs) Nedir ?
Hem erkeklerde hem de kadınlarda genital bölgede ve bu bölge mukozalarında enfeksiyon yapan ve kondilom (condyloma acuminatum) adı verilen siğil şeklinde kitlelerin oluşumuna neden olan bir çeşit virüstür.
Genital Siğil Nedir ?
Cinsel yolla bulaşan ve human papilloma virus (HPV) adı verilen bir virusun neden olduğu enfeksiyonlardır. HPV virüsünün genital mukozada oluşturduğu birkaç milimetre çapında, kırmızımsı veya kahverengimsi kabarıklıklara yaralara "genital siğil" denir.
HPV Nasıl Bulaşır ?
Virüsün bulaşması kişinin enfekte bölgesinin örneğin penis veya kadın dış genital organı gibi diyer bireyin genital bölgelerine veye ağız makat gibi bölgelerine deri- mukoza teması ile bulaşır.
HPV Sadece Kadınlara Mı Bulaşır ?
Hayır, HPV virüsü erkelerde de görülebilir, erkekler genelde taşıyıcıdır fakat kesin tedavi için eşlerin birlite tedavi olması gerekir.
HPV Sadece Cinsel İlişki İle Mi Bulaşır ?
Hayır, HPV cinsel ilişki haricinde temas yoluylada bulaşabilir.
HPV Virüsü Bulaşıp Bulaşmadığı Nasıl Anlaşılır ?
Enfekte olan bölgeden alınan örnek HERPES Testi ile incelenerek tanı koyulması gerekir.
Prezervatif Kullanmak HPV Bulaşmasını Engeller Mi ?
Prezervatif ile ilişkiye girmek tabiki eşleri HPV virüsünden korumak için oldukça önemlidir lakin prezervatifin temas ettiği bölge haricinde de virüs bulanabileceği göz önüne alınmalı ve kondom kullanmanın zaman zaman HPV virüsü bulşamasına engel olamayacağı da bilinmelidir.
Her Genital Siğil Kanser Midir ?
Hayır, Genital Siğillere sebep olan HPV virüsünün 60 dan fazla türü vardır her türü kansere sebebiyet vermez.
Genital Siğiller Nasıl Tedavi Edilir ?
Uzman doktorun muayenesi ve HERPES testi ile tanı konulmasın ın ardından ilaç ve cerrahi yöntemlerle genital siğil tedavisi yapılabilmektedir.
Genital Siğil Riskini En Aza İndirgemek İçin Ne Yapılmalıdır ?
İlk yapılması gereken çok eşli cinsel hayattan kaçınmak ve tek eşli cinsel hayatın tercih edilmesidir. Bunun mümkün olmadığı durumlarda kondom kullanımı önemli bir önleyici faktördür.
Jin. Op. Dr.
Korkut Arslan

Jin. Op. Dr. Korkut ArslanYASAL UYARI

Bu sitede yer alan bilgiler, kişileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış olup, hiç bir şekilde hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılamazlar. Sitemiz Sağlık Bakanlığı 15/2/2008 tarih ve 26788 numaralı yönetmeliği 29. maddesine göre sunduğumuz hizmet ile ilgili konularda bilgilendirme amaçlı tanıtım ve ilan kapsamında hazırlanmıştır. Gizlilik İlkesi

Copyright © 2017 Powered by Tema Digital
 
Dr. Korkut ArslanDr. Korkut ArslanTedavilerimizTedavilerimizTV ProgramlarıTV ProgramlarıVideo AnlatımlarVideo AnlatımlarSorular CevaplarSorular CevaplarHasta YorumlarıHasta YorumlarıDoktorunuza DanışınDoktorunuza DanışınFiyat SorunFiyat SorunNeredeyizNeredeyiz